2. Strategi, resurser og nøgletal.

Strategi, resurser og nøgletal er de centrale værktøjer, du som virksomhedsleder skal forholde dig til for at nå de med ledelsen eller ejerne aftalte strategiske mål.

Ingen strategi kan gennemføres uden tilstedeværelsen af de rette resurser i tilstrækkeligt omfang og på rette tidspunkt.

Ingen strategiske mål kan med rimelig sandsynlighed nås uden brug af velvalgte nøgletal, som viser, hvor virksomheden er i dag, og hvor virksomheden er på vej hen.

StrategiFokus© fokuserer på de strategiske overvejelser en etableret mindre, mellemstor eller større virksomhed kan have, når dens mission, vision og strategiske mål er givne, og når der tages udgangspunkt i, at det er kunderne, som er kilden til, at virksomheden kan skabe værdi for sine ejere og for medarbejdere.

I andre typisk nystartede og små virksomheder kan det måske være mere relevant at tage udgangspunkt i de til rådighed værende resurser i virksomheden – og i særlig grad ejernes og medarbejdernes kompetencer og interesser.

Det er vigtigt at understrege, at strategiprocessen her er beskrevet som lineært fremadskridende, men den vil som regel altid være med flere tilbageløb og korrektioner undervejs. Spørgsmålene og modellerne kan i princippet bruges i alle typer af virksomheder, men flere af eksemplerne er taget fra såkaldte ”Business-to-Business”-virksomheder indenfor produktion, service eller handel.

Kontakt PSB-Management for at få et eksemplar af eller en dialog om strategiværktøjet StrategiFokus©

Hvem er PSB-Management ?

Dette indlæg blev udgivet i Nøgletal, Resurser, Strategi, StrategiFokus og tagget , , . Bogmærk permalinket.