“Man bliver aldrig verdensmester, hvis man ikke fokuserer”

“Man bliver aldrig verdensmester, hvis man ikke fokuserer,” siger John Thrane Nielsen, adm. direktør i C&H System der de sidste fem seks år har haft et boomende salg netop ved at fokusere på forretningen, både kunde- og produktmæssigt. I indeværende regnskabsår 2012/13 regner C&H System med at omsætte for 120 mio. kr. Selskabet skal nå 200 mio. kr. om to år, og på fem års sigt er målet en omsætning på 400 mio. kr. eller næsten fire gange så meget som i dag.

C&H System producerer skræddersyede håndterings-og pakkeanlæg til tunge materialer i industrien til papir-, folie- og isoleringsindustrien.

Selskabet fokuserede på papirindustrien og udviklede samtidig teknologien, så man gjorde sig attraktiv for de store globale kunder trods billigere lokale alternativer.
“Før skød vi til højre og venstre, lavede lidt for en industri og lidt for en anden. Nu har vi sørget for at blive verdensmestre i den smule, vi kan,” siger John Thrane Nielsen.
Fokus er nu på globale kunder, der har mange produktionsanlæg rundt om i verden og som helst ligner hinanden, eksempelvis Tetra Pak, der har 43 fabrikker rundt om i verden. “Det er nemmere for os at betjene sådan en kunde frem for at skulle finde 43 kunder forskellige steder i verden,” siger John Thrane Nielsen.
Teknologisk har C&H System gjort sig attraktiv ved at gøre anlæggene så intelligente, at selskabet garanterer sin kunde, at de kører konstant. Blandt andet med computersystemer, der sladrer om komponenter, der har brug for service.
De få, men store kunder giver også selskabet en følsomhed, der kan være en risiko, men selskabet mener, at teknologifordelen sikrer, at kunden bliver i C&H Systems fold.
“De kunne købe udstyret billigere lokalt, men at vi giver garantier på performance i anlægget, og at vi tilføjer intelligens til produktionslinjerne, gør, at vi kan sælge vores løsninger, selv om de er dyrere end konkurrenternes,” siger John Thrane Nielsen.

C&H System eksporterer over 98 pct. af sin omsætning, der er spredt ud globalt, blandt andet til de såkaldte BRIK lande – Brasilien, Rusland, Kina og Indien. Kunderne er dog primært europæiske, hvor de største er selskaber som svenske Tetra Pak og Stora Enso.
Den kraftige salgsvækst har over de seneste fem år gjort C&H System til markedsleder på nøglefærdige, fuldautomatiske materialehåndteringssystemer til især papirindustrien, der udgør godt halvdelen af selskabets omsætning i dag.

Kilde: Børsen s. 18 -19, den 18. januar 2013 og Industri Udvikling som i december 2012 købte 33% af aktierne i C&H System A/S.