1. Strategiens rolle i virksomheden.

Hvad er strategiens rolle i virksomheden?
Strategiens rolle er at vise den valgte retning, som leder virksomheden fra, hvor den står i dag og frem til at nå de strategiske mål, som der er aftalt med virksomhedens ejere og/eller ledelse.

I hvilken sammenhæng fungerer strategien?
Opfyldelsen af de strategiske mål realiserer de krav til afkast og den vision, som ejeren har for virksomheden. Visionen er et klart billede på en tilstand, virksomheden skal være i på et givent tidspunkt. Strategien skal arbejde indenfor rammerne af de værdier, det vil sige normer og holdninger, som ejerne ønsker, skal gennemsyre virksomheden, samt den mission ejerne har med virksomheden. Missionen er det grundlæggende formål med virksomheden.

Hos f.eks. limproducenten Casco var det Casco´s mission at hjælpe kunderne med at forbedre sammenføjningseffektiviteten i deres produktion, og det var Casco´s vision inden et givent tidspunkt at kunne tilbyde kunderne et limpåføringssystem, hvor kunderne kun betalte pr. produceret enhed. De strategiske mål var dels økonomiske, som sikrede et afkast til ejerne, dels opgavemæssige, som sikrede udviklingen af effektive limpåføringssystemer.

På hvilken måde fungerer strategien?
Strategien fokuserer virksomheden, således at den bliver mere effektiv. Strategien fortæller, hvilke resurser som skal bruges hvor og hvordan, hvilke resurser der skal bruges anderledes, samt hvilke resurser der ikke længere skal bruges.

 Hvilke resultater giver strategien?
Strategien øger virksomhedens værdi ved at øge virksomhedens indtjening.

PSB-Management kan hjælpe dig med at udvikle en krystalklar strategi for din virksomhed.

Kontakt PSB-Management for at få et eksemplar af eller en dialog om StrategiFokus©-værktøjet.

Hvem er PSB-Management ?

Dette indlæg blev udgivet i Strategi, StrategiFokus og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.